T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ANDIRIN - Şehit Tacettin Çeribaş Anadolu Lisesi

2021 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ANADOLU LİSESİ YİNE İKİ FARLI ETWİNİNG PROJESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Okulumuz bu yıl da iki eTwinnig projesine katılmıştır. 

Şehit Tacettin ÇERİBAŞ Anadolu Lisesi olarak proje çalışmalarının öğrencilere kattıklarının farkındayız. Bunun bilincinde olan okulumuz Almanca öğretmeni Hacer OFLAZ KARAOĞLAN bu yılda iki eTwinnig projesi çalışmıştır.

13-04-2022 ilk proje DERS VEREN ŞARKI VE TÜRKÜLERİMİZde öğrenciler bizim kültürümüze ait içerisinde bize öğüt veren şarkı ve türküleri araştırıken aynı zamanda deyim ve ata sözlerine de dikket etmişlerdir.

 "  Atasözleri, özdeyişler ve büyüklerimizin verdiği öğütler hayatımıza birçok farkındalık ve yenilik katmaktadır. Tüm bunların şarkı ve türkülerimizde yer alması hayatımızdaki etkilerini daha keyifli hale getirmektedir. öğrencilerimize de bu keyfi yaşatarak daha mutlu ve saygılı bir hayat tarzı oluşturabilmeleri için yardımcı olmak hedefiyle yola çıkıyoruz." projenin hedefini de bu şekilde ortaya koymuşlardır.

Bu kapsamda önce Barış Manço'nun Nane Limon kabuğu isimli şarkısını sonra da Abdurrahim Karakoç'un Mihriban isimli türküsünü okulumuz müzik öğretmeni Armağan  ÇİNTAŞ ile birlikte seslendirmişlerdir.

 

 

      

13-04-2022

 

İkinci proje ise öğrenilerin yabancı dile olan ilgilerini ve becerilerini arttırmak ve Akran Zorbalığına dikkat çekmek için yapılan Be a Buddy not a Bully isimli projedir. bu projede ise öğrencilere Akran Zorbalığı ile ilgili seminerler verilmiştir. öğrenciler de bir slogan hazırlayıp scratch isimli kodlama uygulamasıyla bir senaryo canlandırmışlardır. bir başka etkinlikte ise zorbalıkla ilgili bir senaryo oluşturup ingilizce olarak canlandırmışlardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2022 - Güncelleme: 13.04.2022 13:29 - Görüntülenme: 655
  Beğen | 11  kişi beğendi